The Bishop
Atlanta, Georgia


 

Summary
Seamlessly integrated among an existing office park, The Bishop feels like it completes a non-existent master plan by adding parking and a public plaza to be used by the overall development. Pedestrian walkways carve through the building, strategically allowing easy access to restaurants, retail and a nearby Starbucks. The façade along Peachtree Dunwoody Road is divided into two distinct masses. A dramatic masonry form anchors the corner at the newly created Springwood Connector, floating over ground-level restaurants while contrasting gray tones and double-height balconies differentiate the adjacent shotgun style units that face Atlanta’s iconic King and Queen Buildings. Duplicate amenities are housed within each of the two buildings, allowing for the potential sale of the development as two separate properties.

Services
Architecture
Landscape Architecture

Client
Pollack Shores Real Estate Group

Scope / Components
- 427 units
- 435,339 gsf
- Two, 5-story buildings with connecting public plaza
- Stand-alone parking deck with 1,183 spaces
- 10,000 sf ground-floor retail
- Amenities include: clubroom with speakeasy, pool courtyard with outdoor kitchen, rooftop pool, and two, 24/hour fitness centers
- New road, Springwood Connector, allows access to the State Farm Campus from Peachtree Dunwoody Road