Winning Night at ASID Design Excellence Awards

NBA was honored to receive three Silver Awards at the ASID Georgia 2018 Design Excellence Gala for our work on Skygarden at The Pinnacle, Olmsted and Proof of the Pudding. Read more about each project below:

Category: Contract, Singular Space
Project: Skygarden at The Pinnacle
Client: The Brookdale Group / Transwestern

Skygarden at The Pinnacle involved revitalizing an existing 19th floor rooftop terrace into a vibrant building amenity and restoring the locally iconic “sail.” The overall design directive was to reimagine a previously sterile and unused rooftop deck into a lively lounge and event space with multiple zones to host individuals, intimate gatherings and large groups. Careful selection was given to all furnishings, ensuring they could withstand exterior conditions including rain, high winds and UV exposure. The new landscape plan replaced overgrown plant material with simplified and strategic green areas. This allowed the design team to create elevated seating and capitalize on spectacular 270-degree views of Atlanta’s Buckhead neighborhood. Reinventing an under-utilized, barren roof-top terrace into an inviting and sought-after “third place” was the client driven goal; outcome and usage continue to surpass expectations.


Category: Contract, Hospitality: Country Clubs
Project: Olmsted Clubhouse
Client: Cocke Finkelstein Inc.

The owner desired to create a unique upscale “sense of place” in a progressive urban city in transition that is known for dairies, railroads and military influences. The project aspires to be a cornerstone in the heart of a revitalized industrial area, speaking to Chamblee’s diverse history and resident mix. Targeting entrepreneurs, the development aims to provide a fresh perspective to a predominately transit area lacking space for small business owners, creating a true live-work-play atmosphere.

 Photographer:  Brian Gassel Photography

The concept provides a twist to the typical design of multifamily communities, by offering communal space filled with collected and curated luxury goods. The architectural envelope was enhanced with details keeping with the history of Chamblee, using locally-sourced antique furnishings and materials. Curated nodes were created with artfully assembled furnishings from previous design eras, giving the overall space an eclectic and spirited vibe. This unconventional design aesthetic was intended to speak to a young, entrepreneurial resident mix and serve to foster community among the new neighbors. Coworking spaces that seamlessly flow from interior zones to outdoors offer residents options for gathering and work support.  Additional amenities include intimate rentable offices and a makerspace providing first class accommodations for aspiring artists, craftsman and business owners that call the project home.

 Photographer:  Brian Gassel Photography

Product Design: Custom Design by ASID Practitioners, Commercial
Project: Steel/Glass/Leather Mobile Partition System
Client: Proof of the Pudding

The overarching design concept for Proof of the Pudding’s new facility was born from the clients’ desire for a neutral, flexible, sales friendly office. After an exhaustive search, the team selected a historic westside warehouse on a prominent corner to repurpose as a new headquarters for their growing catering business. The design intent was to create a ‘museum-like’ clean, modern, black and white aesthetic in which food and products would be the star; while creating maximum flexibility in use for all areas.  A simple palette of honest materials, with several historical references to the origins of the buildings, are rendered in modern forms. The steel, glass, and leather dividable partitions take center stage upon entering the reception, conference and showroom spaces, with additional system elements re-appearing throughout the office.    

01_Mobile Partition System.jpg
04_Mobile Partition System.jpg
02_Mobile Partition System.jpg
03_Mobile Partition System.jpg

As a major functional and aesthetic component key to the project’s overwhelming success, the creation of a custom steel and glass system is a prominent impact feature for the lobby and break-out areas. The system’s design allows for adaptability of spaces using both swing doors with integrated clean hinges and complex sliding and stacking panels that operate with ease. This bespoke design ensures visible connectivity yet the ability to hold various functions simultaneously. Integrated tracks and extensive structural coordination to ‘hang’ the angled sliding panels at opposed corners yield maximum flow to accommodate large functions. Our team took this design a step further by specifying a “buttery” soft grained leather to be hand stitched at each large industrial pull. The artisan stitching, and unique leather give the cold steel system an unexpected, luxurious touch that is enjoyed daily by staff and clients alike. The simple forms, ease of use, and stunning details (some symmetrical, some intentionally offset) constantly reinforce the attention to detail that the designer and client expect every day. 

Abbe NelsonAll, News